Pui pentru Dia

de Mitinita in Pui, 8 Mai 2011 | 10330 vizualizari

 

Am incercat cel mai cumintel titlu:))) Cand am suit puiul asta sus pe protap, m-a dus gandul direct la Dia. Puiul asta avea bulane si un piept generos, exact cum ii place ei. Si mai era si rumenit, dar asta mai incolo,cand a fost gata.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui mare , sa fie generos
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • pudra de usturoi
  • sare
  • piper
  • crengute de cimbru uscate si proaspete
  • apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pentru Dia:

 

Se spala puiul bine si se usuca folosind un prosop de bucatarie de unica folosinta.

Se curata ceapa si se taie in patru.

Se curata si usturoiul.

Se pun doua bucati de ceapa inauntrul puiului si 2-3 usturoi.

Bagati mana ca nu-i faceti operatie,ii bagati niste arome.

Se unge cu sare,piper si pudra de usturoi peste tot.Se poate face o pasta cu unt...daca intreaba cineva,e lotiunea de corp a puiului.

Se mai pun si niste crengute de cimbru inauntru.

Se mai pot pune bucati de usturoi intre piele si piept.

Se pune pe suport, dar precis merge si pe sticla. 

Se pune suportul in tava si se adauga cam o cana de apa. 

Apa se va folosi la stropit puiul din cand in cand ca sa nu se usuce.

Am stropit la fiecare 15 minute sa nu iasa puiul zbarcit...doar nu l-am bagat pui si-l scot gaina batrana!

Eu l-am tinut cam o ora si jumatate, dar depinde si de cuptor.

Eu acuma il scot de pe suport si il pun pe masa,depinde de Dia ce si cui da.

Pofta buna sa aveti!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pentru Dia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

diaconta 1

09.05.2011, 23:02

Miti tot intact pieptul???oare nu le place ca-i cu dedicatie?

Mitinita 1

10.05.2011, 09:14

intact dia le-o fi rusine sa faca primul pas

Mitinita 1

10.05.2011, 20:14

dia,sa stii ca il pun la afumat...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu branzeturi si invelit in bacon